8 marras

Valokuvien paikallinen terävöitys Photoshopissa

Valokuvien terävöitys on yksi yleisimpiä tekniikoita kuvankäsittelyssä ja työvaihe, jonka kaikkien valokuvaajien tulisi hallita. Sopivalla terävöityksellä kuvasta saadaan tarkemman näköinen ja yksityiskohdat hyvin esille. Sopivan terävöityksen määrä riippuu kamerasta, alkuperäisestä kuvasta ja lopullisesta käyttökohteesta. Esimerkiksi painoon meneviä kuvia kannattaa terävöittää enemmän, kuin ruudulta katsottavia.

Perinteisesti terävöitämme koko kuva-alaa. Tämä saattaa kuitenkin aiheuttaa kuvaan ongelmia. Koko kuvan terävöitys voi tuoda esiin ei-toivottua kohinaa tai ihon virheitä. Paikallisen terävöityksen avulla voi kuvassa korostaa haluttuja kohtia, kuten esimerkiksi silmiä tai tiettyä tekstuuria vaikka maisemakuvassa. Kyseinen tekniikka antaa lisää joustavuutta terävöitykseen, jonka takia kaikkien kannattaa se opetella!

Lisää meidän tekemiä opetusvideoita kuvankäsittelystä löytyy täältä: Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom & Photoshop


mm
Atte Tanner

Atte Tanner on Helsingin ja Lontoon välillä kulkeva muoti- ja mainoskuvaaja. Hänen töilleen ominaista on elokuvallinen ilmaisu ja mystinen tunnelma. Atte on ollut mukana luomassa kuvamaailmoja asiakkaille kuten Warner Music, MTV3 ja BMW. www.attetanner.com

Ei kommentteja

Leave a reply