Näin valokuvaan tunnelmallisia julkkismuotokuvia

Toteutin hiljattain sarjan mainoskuvia Maikkarin Laulu Rakkaudelle -ohjelmaa varten. Meidän uusimmalla videolla käyn läpi näiden mainoskuvien tekoprosessia ja valaisua. Asiakkaan toiveena oli, että kuvissa olisi ajaton tunnelma, ilman ylimääräistä kikkailua. Kuvien ideana oli keskittyä vahvoihin tunnetiloihin ja kuvattavien ilmeisiin ja herkkään tunnelmaan.

Päävalon asettelu

Käytin kuvien valaisuun tässä tapauksessa kahta valoa. Päävaloksi valitsin Profoton 3 jalkaisen octan yhdessä gridin kanssa. Halusin, että päävalo olisi tarkasti suunnattavissa ja tunnelmallinen, jonka takia tämä tuntui luontevalta valinnalta päävalon valonmuokkaimeksi.

Läheltä valaiseminen

Asettelin octan hyvin lähelle kuvattavia, niin että se on nipin napin kuvarajan ulkopuolella. Näin kolme jalkaisen octan valo pysyy pehmeänä ja mahdollisimman imartelevana. Mitä isompi valonlähteen koko meillä on suhteessa kohteeseen, sen pehmeämpää valoa se tuottaa.

Itse luonnehtisin tällaisen kolme jalkaisen octan valoa melko pehmeäksi tältä etäisyydeltä. Lisää erilaisista valonmuokkaimista löytyy täältä: Erilaiset valonmuokkaimet vertailussa

Kuvien valaisukaavio.

Täytevalon käyttö

Päävalon tukena käytin Godoxin UB-130 syvää varjoa yhdessä sen diffuusiokankaalla. Myös tämän asettelin hyvin lähelle kohteita, jotta täytevalo olisi luonteeltaan mahdollisimman pehmeää. Tässä tapauksessa oleellisinta täytevalon käytössä oli määritellä tehot niin, ettei täytevalo ruvennut häiritsemään ja syömään päävalon vahvaa tunnelmaa.

Täytevalon idea

Täytevalon ideana oli tässä kuvauksessa avata varjoja kuvattavien kasvoilla ja vaatteissa. Lisäksi täytevalo mahdollisti hieman enemmän pelivaraa henkilöiden poseerauksessa, sillä kuvan valo toimii laajemmalla alueella. Hyvin tiukasti rajatussa valaisussa joutuu olemaan tarkempi poseerauksen suhteen.

Lopulliset mainoskuvat

Elastinen, Atte Tanner
Kuva: Atte Tanner
Sanni, Atte Tanner
Kuva: Atte Tanner
Jorma Uotinen, Atte Tanner,
Kuva: Atte Tanner
Paula Koivuniemi, Potretti
Kuva: Atte Tanner
Ellinoora, Atte Tanner
Kuva: Atte Tanner

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *