American Horror Story -kuvaukset

Kädet hikoavat ja sydän tykyttää. Puristan penkin kulmaa hieman. Pulssi kohoaa edelleen, kunnes jotain yllättävää tapahtuu. Tilanne rauhoittuu taas hetkeksi, mutta pieni jännitys pysyy kokoajan. Ei se mitään. Sehän kuuluu asiaan.

Rakastan hyvin tehtyä kauhua. Se ei ole pelkästään säikyttelyä, vaan kasvattaa jännitystä hitaasti ja hyödyntää myös psykologisia elementtejä. Harmillisesti en ole törmännyt pitkään aikaan oikeasti hyvään kauhuun, mutta Stephen Kingin IT-elokuvan uusintaversion myötä innostuin taas genrestä. Elokuvan jälkeen mielessäni pyöri tuhat ja yksi uutta kuvausideaa, joiden toteuttaminen vaatisi aikaa ja vaivaa.

American Horror Story: The Hotel

Ennen suuruudenhulluja ideoita keskityn vähän pienempiin projekteihin, jotka ovat nekin inspiroivia. Otimme työn alle Suvi Tikanderin kanssa American Horror Storyn, jota molemmat satumme fanittamaan. AHS:n kaksi ensimmäistä kautta ovat timanttisia, mutta kuvaukset keskittyisivät uudempaan The Hotel -kauteen. Sarjassa debyyttinsä tekevä Lady Gaga toimi Suvin hahmon inspiraationa.

Suvi kertoi uppoutuneensa The Hotelliin täysin. Gaga oli hänen mielestään sarjassa todella mahtava (mitä se nainen ei osaa tehdä?). Suvi halusi haastaa itsensä ja asettua amerikkalaisen laulaja-näyttelijän saappaisiin, sekä pyrkiä pääsemään samalle tasolle tämän kanssa.

Tehtävä tuntui aluksi mahdottomalta: Gagan ilmeitä ja meikkiä oli vaikeaa imitoida niiden intensiivisyyden vuoksi. Toteutus oli kuitenkin hauskaa. Kuvissa näkyvän hanskan rakentaminen ei sekään ollut vaikeasti tehtävissä, mutta näyttävyys kärsi jonkin verran ajanpuutteen vuoksi. Lopullinen versio oli kuitenkin hyvin lähellä aitoa.

Kuvaukset

Tiimiimme kuului kuvaaja Niklas Isberg, assari Niko Kuokka ja malli Suvi Tikander. Suvi hoiti itse puvustuksen ja meikin, jotka nekin näyttivät kuvaajan kantilta juuri sellaisilta kuin pitikin.

Kuvat on valaistu erittäin simppelillä kokoonpanolla. Käytössä oli kaksi Elinchromen salamaa, joista päävalo on sijoitettu viistosti mallin oikealle puolelle ja hiusvalo viistosti mallin vasemmalle puolelle minimitehoilla. Päävaloa on pehmentämässä suuri Octabox. Niko piteli myös isoa heijastinta Suvin jalkojen puolella, jotta ne eivät jäisi hirveästi varjoon.

Jälkikäsittely

Halusin kuvista synkkiä, mutta värikkäitä. Ideana oli tuoda esille Suvin punainen mekko, meikki ja tietenkin Lady Gagan hanska. Toinen idea oli luoda American Horror Story: The Hotel -juliste, joka olisi hyvin lähellä alkuperäistä. Tätä varten Suvi istui baarijakkaralla, joka on poistettu myöhemmin Photoshopissa.

Olen itse todella tyytyväinen lopputulokseen. Kuvaukset menivät hienosti ja myös Suvin kanssa työskentely oli vaivatonta. Hän on erittäin muuntautumiskykyinen malli. Lisäksi suuret kiitokset loistavalle assarille Nikolle.

Kuvat on otettu Jopka ryn studiolla Jyväskylän Kortepohjassa.

[eltd_separator class_name=”” type=”normal” position=”center” color=”” border_style=”” width=”” thickness=”” top_margin=”” bottom_margin=””]

Kuvat ja teksti: Niklas Isberg

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *