Nina Röntynen etsii valokuviinsa maagisia spotteja metsästä

hääkuvaus, nina röntynen

Moikka! Kerro lyhyesti itsestäsi?

Olen Nina, kahden pienen pojan äiti ja lohjalainen yrittäjä. Toimin häämuoti – ja kauneus tuottajana Häät -lehdessä sekä kuvaan omalle yritykselleni, kuluttajille ja pienille persoonallisille yrityksille. Olen helposti innostuva ja haasteisiin tarttuva persoona.

Kuinka kiinnostuit valokuvauksesta?

Valmistan käsityönä Ninka ® korusarjaa ja tarvitsin hyviä kuvia saadakseni brändini esille. Mahtavaksi onnekseni tapasin ihmisiä jotka tekivät upeita kuvia ja olivat todella inspiroivia. Lopulta koruja tuli sitä vauhtia että kuviakin tarvittiin jatkuvasti.

Yritin opetella tuotekuvausta itsekseni vaihtelevalla menestyksellä. Turhauduin ja ilmoittauduin Muurlan opistoon valokuvauksen monimuotolinjalle, joka kesti noin vuoden ja oli hyvä sysäys valokuvauksen elinikäiseen oppimiseen. Tällä hetkellä opiskelen Lohjalla Luksiassa Media palvelun tuottajaksi. Opiskelemme siellä valokuvauksen lisäksi videokuvausta ja graafista suunnittelua.

“Tekemällä oppii, erityisesti virheitä tekemällä oppii nopeasti. Ei siis kannata pelätä tekemistä.”

Olet ottanut valokuvauksen nopeasti haltuun. Miten olet oppinut näin lyhyessä ajassa? 

Eniten on vaikuttanut se että olen saanut työskennellä todella lahjakkaiden ja taitavien ihmisten kanssa joilta olen oppinut paljon. Analysoin kuvaa jatkuvasti, myös elokuvaa; värejä, kontrasteja, valoja ja kuvakulmia. Kuvaan paljon. Tekemällä oppii, erityisesti virheitä tekemällä oppii nopeasti. Ei siis kannata pelätä tekemistä. 

Olen pyytänyt ja saanut palautetta myös muilta kuvaajilta kuvistani jolloin olen osannut alkaa kiinnittää huomiota niihin seikkoihin jotka tekevät kuvasta huomiota herättävän katsojalle. Luen paljon valokuvauskirjoja koska en jaksa istua koneella ja katsoa Youtube-videoita, vaikka sekin voisi olla hyvä tapa oppia nopeasti.

Mitä vinkkejä itse antaisit aloittelijalle? 

Kuvaa valoa, ja pidä hauskaa ihmisten kanssa! Etsi heijastavia pintoja, maagisia spotteja metsässä ja rauhallisia taustoja. Huolehdi että kuvattavalla on mukavaa. Toteuta itseäsi ja etsi omaa tyyliäsi. 

Valokuvaat paljon materiaalia omalle yrityksellesi. Millainen prosessi tämä on? 

Sekametelisoppa josta kuitenkin ihmeekseni tulee välillä ihan hyvääkin lopputulosta. Alussa olin tosi järjestelmällinen ja suunnittelin kuvauspaikat, kampaukset, puvut ja meikin koruihin sopivaksi tosi tarkasti.

Nykyään menen enemmän fiilispohjalla, toki tiettyjä avainsanoja suuntaviittana käyttäen, kuten kuvataanko nyt vintage tyyliä vai boheemia tyyliä. Teen mallille aamulla meikin ja kampauksen ja sitten lähdemme etsimään ”leffavaloa”, se on se täydellinen valokohta joka saa tämän kuvaajan hihkumaan riemusta ääneen. Usein se hihkuminen saa mallinkin nauramaan, joten siinä hetkessä tulee kaikin puolin parhaat kuvat. 

Bisneksen siirryttyä yhä enemmän nettiin hyvät kuvat ovat todella tärkeitä. Pidän tärkeänä sitä että yrityksellä on monipuolista kuvamateriaalia. Kuvaa tarvitaan entistä enemmän kaikissa yrityksen viestintäkanavissa.

Toteutat myös meikkejä ja kampauksia. Millainen etu tämä mielestäsi on valokuvausta ajatellen?

Helpottaa jonkin verran kokonaisuuden hahmottamista. Ajan hermolla pysyminen pakottaa seuraamaan muotia monelta kantilta. Toisaalta, varsinkin kuvankäsittelyssä saatan jumiutua täysin epäoleellisuuksiin liian pitkäksi aikaa. Kuluttaja-asiakkaille on usein kiva kun voivat ottaa kuvaukseen myös meikin ja kampauksen samasta paikkaa, mutta riippuen kuvauksen luonteesta keskityn mielelläni jompaan kumpaan työtehtävään.

“Saatan elokuvan aikana ihastella ääneen jos joku puku on upeasti liikkuva, laskeutuva ja kokonaisuus on täydellinen.”

Mikä inspiroi sinua?

Persoonallisuus, kauneus, kaunis valo, upeat puvut, elokuvat ja tv-sarjat kuten Game of thrones, The 100, Tudors ja Tyrant. Nämä viimeksi seuraamiani.

Minulle on tosi tärkeä että yksityiskohdat ovat huolellisesti toteutettuja. Saatan elokuvan aikana ihastella ääneen jos joku puku on upeasti liikkuva, laskeutuva ja kokonaisuus on täydellinen. Usein kyllä sarjan juoni jää yksityiskohtien jalkoihin omassa katselussa mikä tietty on vähän harmi. Pidän vähän dramaattisista jutuista!

Mihin viimeaikaiseen kuvaasi olet erityisen tyytyväinen ja miksi?

Viime aikaisista kuvista ehkä tatuointitaiteilija Anna-Kaisan kuvasta. Tykkään usein hetken jostain, kunnes taas seuraavasta. Yritän olla vähemmän kriitikko itselleni. Kuva on hyvä jos tunnelma on kohdallaan. Mutta nämä kaksi kuvaa valitsisin kuvaamaan omaa tyyliäni parhaiten. 

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita sinulla on valokuvauksen suhteen?

Haluan tulevaisuudessa työskennellä entistä enemmän visuaalisen markkinoinnin parissa. Erityisesti pienten ja persoonallisten yritysten materiaalin ja markkinoinnin tuottajana. Haluan oppia ottamaan entistä parempia kuvia ja kehittää omaa tunnistettavaa tyyliä. Säästän kuumeisesti uuteen kameraan ja jatkan opiskeluja taas ensi syksynä Luksiassa.

Lisää Ninan kuvia löytyy täältä:
Nettisivut / Facebook

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *