Valokuvaajat kertovat kotimaasta

Mistä hankkeessa on kyse?

Poliittisen valokuvan festivaali on kolme vuotta kestävä valokuvataiteen tutkimushanke. Festivaali ei ole yhteen viikonloppuun tai viikkoon tiivistetty tapahtuma, vaan aktiivinen ja avoin foorumi kantaaottavan valokuvan esittämiselle ja kuvista syntyvälle keskustelulle. Festivaalin aikana pohditaan kuvaajien motiiveja ja kuullaan millaista työ käytännössä on. Festivaali kutsuu yleisön mukaan keskustelemaan ja vaikuttamaan kuvilla.

Poliittisen valokuvan festivaalille on kutsuttu valokuvaajia, jotka haluavat ottaa kantaa kuvillaan. Sen sijaan, että kuvaajat tyytyisivät vain tallentamaan tapahtumia ja kysymään kysymyksiä, he tarjoavat myös ehdotuksia siitä, miten asiat muuttuvat parempaan suuntaan.

Mitä festivaalilla tapahtuu tänä vuonna?

Vuonna 2016 Poliittisen valokuvan festivaalin teemana on Kotimaa. Aikamme maailmassa kotimaa määritellään yhä useammin sen puutteen ja menettämisen kautta. Tai vastaavasti rajaamalla ja kontrolloimalla niiden ihmisten liikkumista, joiden ei katsota sinne kuuluvan. Kotimaa-teeman alla keskustellaan mm. mentaalisista ja maantieteellisistä alueista ja maisemista, niihin kuulumisesta ja niiden menettämisestä.

© Adrian Paci
© Adrian Paci
© Mattia Insolera
© Mattia Insolera
© Danila Tkachenko
© Danila Tkachenko
© Katja Tähjä
© Katja Tähjä
vuohipoika

Poliittisen valokuvan festivaali 2016 käynnistyy 18.2. Suomen valokuvataiteen museon Kotimaa-näyttelyllä. Näyttelyn valokuvaajia ovat albanialainen Adrian Paci, italialainen Mattia Insolera, venäläiset Danila Tkachenko ja Maria Gruzdeva, venäläis-ukrainalainen Oksana Yushko sekä suomalaiset Katja Tähjä, Laura Böök, Miia Autio, Sanni Seppo, Kerttu Matinpuro ja Tuomo Manninen.

Lue aiheesta lisää:

PVF.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *