29 marras

Kamerakoulun suosittelemat valokuvauskirjat

Parhaimmillaan valokuvakirja voi muuttaa tapaasi ajatella valokuvauksesta ja avartaa näkemystäsi. Ne ovat myös hyviä lähteitä uusien asioiden oppimiseen. Välillä on mukava ovata oikea kirja ja sieltä tutkia erilaisia tekniikoita, sen sijaan että antaisi oman päänsä mennä pyörälle lukuisten YouTube-videoiden ja foorumien johdosta. Hyvissä valokuvauskirjoissa asiat esitetään loogisessa järjestyksessä ja uudet asiat selkeytyvät havainnollistavilla kuvilla.

Olemme tähän listaan keränneet valokuvauskirjoja, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneemmille kuvaajille. Mukana on kirjoja jotka keskittyvät valaisuun, kuvankäsittelyyn ja inspiraatioon. Toivottavasti näiden joukosta löytyy jokin sinulle uusi ja innostava teos!

Digikuvauskirja – Scott Kelby

Maailman eniten myydyimmän digikuvauskirjailijan uusin teos. Tämä kirja sisältää kaiken tiedon, jonka valokuvauksen aloittelija tarvitsee! Scott Kelbyllä on selkeä tyyli kertoa kaikki tekniset asiat ja jokaiselta sivulta oppii varmasti uutta!

Sketching Light – Joe McNally

Yli 30 vuotta valokuvaajana toiminut Joe McNally on erityisen tunnettu taidokkaasta valaisustaan. Hänen työnsä perustuu usein käsisalamoiden käyttöön. Kirjassaan Sketching Light hän kertoo perusteellisesti tavastaan valaista ja opastaa lukijaa pääsemään alkuun salamoiden kanssa. Kirjassa on paljon valaisukaavioita ja erilaisia ideoita valaisuun.

Valo ja valaisu – Tiina Puputti

Jos haluaa valaisusta suomenkielisen kirjan on tässä meidän suositus! Tiinan kirja on selkeästi kirjoitettu ja sisältää paljon havainnollistavia kuvia.

valokuvauskirja, kuvankäsittely

Photoshop Lightroom 6/CC valokuvaajille – Pekka Potka

Tämä mittava teos esittelee valokuvaajan tarvitsemat toiminnot havainnollisesti vaihe vaiheelta – mukana on niin kuvien säätäminen ja arkistointi kuin tulostaminen ja esittäminenkin. Teoksen runsaat kuvaesimerkit näyttävät, miten eri säädöt vaikuttavat ja miten kuvista saadaan Lightroomilla entistäkin upeampia.Teos soveltuu erinomaisesti niin harrastajalle kuin ammattilaisellekin, ja siinä on huomioitu sekä PC- että Mac-käyttäjät.

Studio Anywhere – Nick Fancher

Paikat joissa päädymme valokuvaamaan eivät aina ole ideaaleja vallitsevan valon tai taustojen osalta. Nick Fancher näyttää kirjassaan kuinka voi erilaisilla tekniikoilla saada laadukkaita studiokuvia autotallissa, takapihalla, olohuoneessa tai missä tahansa vastaavassa epätäydellisessä paikassa. Kirja sisältää erityisesti vinkkejä käsisalamoiden kanssa toimimiseen. Monen esimerkkikuvan kohdalla Nick näyttää myös editointiprosessinsa.

steal like an artist, valokuvakirja, kirja

Steal Like an Artist – Austin Kleon

Nopealukuinen kirja, joka menee suoraan asiaan. Austin käsittelee kirjassaan luovuutta raikkaalla tavalla, jota on miellyttävä lukea. Kirja antaa paljon ajateltavaa ja inspiraatiota omaan tekemiseen valokuvaajana ja taiteilijana.

Annie Leibovitz at Work

Inspiroiva kirja, joka kertoo vähemmän teknisistä ratkaisuista ja keskittyy Annie Leibovitzin prosessiin ja kokemuksiin erilaisissa kuvaustilanteissa. Jos tykkää Annien tyylistä on tämä pakollinen lisä kirjahyllyyn.

Diane Arbus: Revelations

Diane Arbus on todellinen legenda, jonka kuvat ovat monille valokuvauksesta kiinnostuneille tuttuja. Hänen rohkea lähestymistapansa ja koskettavat kuvat ovat jättäneet pysyvän jäljen dokumentaariseen valokuvaukseen.

Road To Seeing – Dan Winters

Potrettikuvistaan tunnettu Dan Winters kertoo kirjassa hänen tarinansa valokuvaajaksi tulemisesta. Kirja pureutuu hyvin oman tyylin kehittymiseen, valokuvauksen historiaan ja oman portfolion muodostumiseen.

Linkit ovat affiliate-linkkejä, eli jos käytät niitä ja ostat jotain, Kamerakoulu.fi saa pienen komission.

 

mm
Kamerakoulu.fi

Etsimme artikkeleita, tutoriaaleja, DIY -projekteja ja muuta esiteltävää blogiin, ota yhteyttä toimitus@kamerakoulu.fi, jos sinulla on jotain tarjota.