Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

2 touko

Kolme valokuvaajaa kuvaa yhtä mallia kolmessa lokaatiossa

Hiljattain valokuvaajat Iiro Rautiainen, Kiia-Bettina ja Atte Tanner järjestivät nopeatempoisen kuvauspäivän, jonka aikana kaikkien oli tarkoituksena kuvata samaa mallia kolmessa eri lokaatiossa. Jokainen kuvaaja sai päättää oman kuvauspaikkaansa ja sinne sopivat vaatteet. Tämän jälkeen aikaa kuvan tekemiseen oli kolme minuuttia kuvaaja kohti. Vastaavalla konseptilla videoita on aikaisemmin tehnyt Jessica Kobeissi.

Hienointa tällaisissa haasteissa on nähdä erityylisten kuvaajien toimimisen kuvaustilanteessa ja kuinka heidän kädenjälkensä näkyy asusteiden ja paikkojen valinnoissa.

Samalla on mielenkiintoista kiinnittää huomiota millaisiin kalustovalintoihin eri kuvaajat tällaisessa haasteessa päätyvät. Tässä tapauksessa Iiro kuvasi koko päivän Nikon D750 ja Nikon 58mm f/1.4 yhdistelmällä. Tämän lisäksi hän käytti Godoxin AD400 valoa yhdessä ison octan kanssa. Kiia-Bettina kuvaa samalla rungolla, mutta objektiiviksi hän valitsi Nikonin 24-70mm f/2.8. Atte taas kuvasi haasteen Canon 5d mark III, Canon 50mm f/1.4 ja Sigma 35mm f/1.4 kombolla.

Mallina projektissa oli Aino ja meikistä ja hiuksista vastasi Tiina Willman.

Mitä mieltä olit videosta? Kerro kommenteissa mikä on suosikkikuvasi.

Valmiita kuvia

Kuva: Atte Tanner
Kuva: Kiia-Bettina
Kuva: Iiro Rautiainen
Kuva: Kiia-Bettina
Kuva: Iiro Rautiainen
Kuva: Atte Tanner
Kuva: Iiro Rautiainen
Kuva: Atte Tanner
Kuva: Kiia-Bettina

mm
Kamerakoulu.fi

Kamerakoulun ilmaiset valokuvauskurssit auttavat sinua ottamaan parempia kuvia. Opastamme kameran käytössä ja annamme käytännönläheisiä vinkkejä kaikentasoisille valokuvaajille.