Näyttö on valokuvaajan tärkein työkalu

Laadukas näyttö on yksi valokuvaajan tärkeimmistä työkaluista, sillä se mahdollistaa valokuvien tarkan hienosäädön. Ilman hyvää ja kalibroitua näyttöä, emme voi tietää miltä valokuvamme todellisuudessa näyttävät. Hyvä näyttö on kuvankäsittelyn perusta. Uutta tietokonetta kasattaessa tulisi näytön olla etusijalla, joka monilla valokuvaajilla tuntuu unohtuvan. Tästä syystä olemme tähän artikkeliin listanneet kolme suosittua kuvankäsittelynäyttöä:

Paras budjettinäyttö kuvankäsittelyyn (Asus ProArt)
Paras keskitason kuvankäsittelynäyttö (Dell UltraSharp)
Paras ammattilaisnäyttö (BenQ SW271C)

Värit maksavat kuvankäsittelynäytöissä

Valokuvauskalustossa maksetaan valovoimasta. Näyttöjen kohdalla korkeampi hintalappu taas tuo mukanaan tarkemman ja laajemman värintoiston. Tämä takaa paremman lopputuloksen, kun ollaan tekemässä tarkkaa kuvankäsittelyä erilaisiin medioihin.

Mikä resoluutio on sopiva kuvankäsittelyyn?

Korkeampi resoluutioisella näytöllä on kuvankäsittelyssä mahdollista huomata kuvasta pienempiä yksityiskohtia, ilman että kuvaa jatkuvasti zoomailee. Tästä syystä kuvankäsittelyä varten on mukavaa olla näyttö, jonka resoluutio on astetta korkeampi, kuin Full HD. Meidän suositus on valita kuvankäsittelyyn näyttö, jonka resoluutio on vähintään 2560 x 1440. 4K-näyttö on myös hyvä valinta, mutta tämä luonnollisesti nostaa hintaa.

27 tuumainen näyttö on monille fiksuin

Näyttöjen kohdalla ei kuitenkaan kannata sokaistua resoluution ja koon kohdalla, sillä nämä molemmat nostavat hintaa. Mielestämme kannattaa mielummin panostaa hyvään värintoistoon ja valita näyttö, joka on valokuvaajalle suunnattu. 27 tuumaisissa näytöissä on tällä hetkellä parhaat ominaisuudet suhteessa hintaan.

Linkit ovat affiliate-linkkejä, eli jos käytät niitä ja ostat jotain, Kamerakoulu.fi saa pienen komission. Sinulle ei synny tästä mitään ylimääräisiä kustannuksia ja samalla autat Kamerakoulun toimintaa.

Paras budjettinäyttö kuvankäsittelyyn: Asus ProArt PA278CV 27”

Plussat

 • Hinta
 • Tehdaskalibroitu
 • Tarkat värit suoraan paketista
 • 100 % sRGB ja Rec. 709 -väriavaruuksista

Miinukset

 • Mustan toisto
 • 79 % Adobe RGB-väriavaruudesta

Jos on etsimässä edullista kuvankäsittelynäyttöä, niin suosittelemme tutustumaan *Asuksen ProArt-sarjaan. Tämä on oiva 27 tuumainen näyttö valokuvaajille, jotka käsittelevät kuviaan suurimmaksi osaksi netissä julkaistaviksi. Asus ProArt-näytössä on tarkat värit suoraan paketista.

Paneelin resoluutio on mukava 2560 x 1440, joka riittää hyvin kuvankäsittelyyn ja pitää hinnan matalana harrastelijoita ajatellen. Liitäntöjä näytössä on Display Port, HDMI ja USB-C.

Näytön sivuun on painettu viivain, joka on hauska yksityiskohta, josta voi olla apua erilaisissa suunnittelutöissä.

Paras keskitason näyttö kuvankäsittelyyn: Dell UltraSharp U2723QE 27”

Plussat

 • Hinta-laatusuhde
 • 4K-paneeli
 • Porttien määrä
 • Minimalistinen
 • 90 W Power Delivery USB-C:n kautta (läppärin lataukseen)

Miinukset

 • 89 % Adobe RGB-väriavaruudesta

Dellin Ultrasharp-näytöt ovat pitkään olleet suosittuja valokuvaajien keskuudessa. Eikä syystä, sillä näiden ominaisuudet sopivat kuvankäsittelyyn täydellisesti. Meidän suositus keskitason kuvankäsittelynäytöksi on *Dell Ultrasharp U2723QE 27”.

Hintaa tällä näytöllä on noin 400 € enemmän kuin aikaisemmalla budjettiratkaisulla. Tällä hinnalla olemme kuitenkaan päässeet käsiksi 4k resoluutioon ja vielä parempaan värientoistoon, joista molemmista on merkittävää hyötyä tarkassa kuvankäsittelyssä.

Etupuolelta tämä Ultasharp-näyttö on miellyttävän minimalistinen. Näytön takaa löytyy kuitenkin huima määrä erilaisia portteja lisälaitteita varten. Kyseinen kuvankäsittelynäyttö toistaa jo 89 % Adobe RGB-väriavaruudesta, joka rupeaa olemaan kohtuullinen määrä ammattimaiseen painotyöskentelyyn.

Paras ammattilaisnäyttö kuvankäsittelyyn: BenQ SW271C

Plussat

 • 4K-paneeli
 • 100 % Adobe RGB-väriavaruudesta
 • HDR10 yhteensopiva

Miinukset

 • Hinta
 • Ulkonäkö

Kriittiseen kuvankäsittelyyn suosittelemme *BenQ SW271C ammattilaisnäyttöä. Tämän 4K kuvankäsittelynäytön ehdottomasti vaikuttavin ominaisuus on laaja värientoisto.

BenQ SW271C kykenee nimittäin toistamaan 100 % Adobe RGB-väriavaruudesta. Lisäksi se on HDR10 yhteensopiva. BenQ SW271C:n mukana tulee häikäisysuoja, jolla saa suojattua näytön ylimääräisiltä heijastuksilta. Tämä on täydellinen näyttö ammattimaiseen kuvankäsittelyyn.