Meidän ilmaiset kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
muotokuva, valaisu, salama
Valaisukurssi
View Post
lightroom, photoshop, kuvankäsittely
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
Filmikuvauksen alkeet
View Post

Seuraa meitä

27 huhti

Marko Rantanen esittelee märkälevy-kollodium prosessin vaiheita

Tällä videolla valokuvaaja Marko Rantanen esittelee märkälevy-kollodium kuvan tekemisen vaiheita. Kyseinen tekniikka on kehitetty 1851 ja ollut käytössä 1900-luvun alkuun saakka.

Potretti-, muoti- ja mainoskuvaajana Markoa kiinnostaa märkälevy-kollodium tekniikassa erityisesti sen analogisuus, rajoitteet ja käsityö. Yhden valmiin kuvan tekemiseen menee kokonaisuudessaan 45 minuuttia ja vaatii jokaiseen työvaiheeseen tarkkaa keskittymistä. Märkälevykuvissa on lyhyt syväterävyys, joka asettaa haasteita sommitelulle. Myös valotusajat ovat pitkiä, jonka takia kuvattavat joutuvat olemaan pitkään paikallaan.

Märkälevy kuvauksessa kuva muodostuu mustalle alumiinille tai lasille. Sana märkälevy tarkoittaa tekniikassa, että levy on valoherkkää niin kauan kuin levy on kostea. Lisää Markon märkälevykuvia löytyy täältä: Ateljee Marko Rantanen

Kannattaa lisäksi käydä lukemassa meidän aikaisempi haastattelu hänen töistään täältä.

Kreditit

Kuvat: Marko Rantanen
Video:
Valtteri Hirvonen
Stylisti:
Milla Muurimäki
Meikki:
Fatma Bendris
Malli:
Jenny

mm
Kamerakoulu.fi

Kamerakoulun ilmaiset valokuvauskurssit auttavat sinua ottamaan parempia kuvia. Opastamme kameran käytössä ja annamme käytännönläheisiä vinkkejä kaikentasoisille valokuvaajille.