Neljä vinkkiä aloittavalle kuvaajalle

Antti Vähä on potretteihin erikoistunut Tamperelainen valokuvaaja. Hän on hiljattain aloittanut uuden YouTube-kanavan, jossa hän jakaa videoita valokuvauksesta. Antin uusimmalla videolla hän kertoo neljä vinkkiä, jotka häntä itseään on auttanut kehittymään valokuvauksessa ja toivoo niiden tuovan uusia oivalluksia aloitteleville kuvaajille.

Verkostoituminen on tärkeätä aloittavalla kuvaajalle

Aloittavan valokuvaajan kannattaa Antin mukaan heti alusta saakka panostaa verkostoitumiseen, jotta voisi tätä kautta kehittyä kuvaajana. Facebookissa on esimerkiksi monta valokuvausaiheista ryhmää, kuten valokuvaajan kaatopaikka ja erilaisia tfcd-ryhmiä.

Näistä voi pyytä rakentavaa palautetta kuvista, lähteä mukaan yhteisiin tapahtumiin, järjestää kuvauksia ja auttaa toisia valokuvaajia.

Aloittavan kuvaajan voi olla hyödyllistä saada ulkopuolista palautetta omasta tekemisestään ja tämä onnistuu näiden ryhmien kautta hyvin. Antti kuitenkin hyvin muistuttaa videollaan, että kannattaa palautteessa keskittyä teknisiin seikkoihin ja muuten luottaa omaan näkemykseensä taiteellisissa kysymyksissä.

Valaisun opettelu

Valaisun harjoittelun voi aloittaa yhdellä valonlähteellä, kuten pöytälampulla. Antin vinkki valon hahmottamiseen ja harjoitteluun on yksinkertaisesti ottaa valo käteen ja lähteä pyörittämään sitä mallin ympärillä.

Samalla kannattaa havannoida kuinka varjot muuttuvat ja kohteen muodot tulevat esiin. Miten valo muutta kasvoja? Mitä valo korostaa mistäkin kulmasta? Valon ideana on usein tuoda esiin haluttuja kohtia ja peittää loput.

Lisää vinkkejä valaisun opetteluun löytyy täältä: Salamakuvaus

Miljöön käyttö potrettikuvissa

Potrettikuvauksessa kannattaa pohtia miljöö tarkkaan ja miten sen tunnelma sopii yhteen mallin asusteiden kanssa. Parhaimmillaan miljöö on tehokeino, joka vahvistaa kuvan sanomaa.

Jälkikäsittely

Kuvan jälkikäsittely herättää kuvan henkiin ja näyttää valokuvaajan käsialan. Antti suosittelee lähestymään jälkikäsittelyä rohkeasti kokeilun kautta. Jälkikäsittelyyn löytyy Youtubesta runsaasti hyviä videoita.

Kannattaa myös tarkistaa meidän tiivis paketti Lightroomin alkeista, mikäli Lightroomin opettelu kiinnostaa: Opettele Lightroomin tärkeimmät työkalut yhdellä videolla

Lisää Antin valokuvia löytyy täältä: Antti Vähä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vie valokuvasi seuraavalle tasolle

Tilaa kuukausittainen valokuvausvinkki suoraan sähköpostiisi ja pidä valokuvauksen opiskelua yllä.