Kurssikokonaisuudet

Valokuvauksen peruskurssi
View Post
valonmuokkaimat, esittely
Valaisun perusteet – salamakuvauksen alkeet ja teoria
View Post
Kuvankäsittelyn perusteet – Lightroom ja Photoshop
View Post
5 kesä

Opettele Lightroomin tärkeimmät työkalut yhdellä videolla

Kuvankäsittelyn alkeiden taitaminen on olennainen osa valokuvauksen opettelua. Etenkin RAW-kuvien kohdalla kuvankäsittelyn tuomat mahdollisuudet ovat huimat. Uuden ohjelman opettelu saattaa kuitenkin tuntua hankalalta. Tämän takia olemme tehneet tiiviin videon, jonka tarkoituksena on reilussa vartissa käydä läpi kaikki Lightroomin oleellisimmat työkalut. Lightroom on todella laaja ohjelma, jonka takia olemme jättäneet videolta pois suuren määrän mahdollisuuksista. Tämän ansiosta voit alkuun keskittyä tärkeimpiin ominaisuuksiin ja ottaa kuvankäsittelyn alkeita haltuun.

Lightroomin alkeet

Lightroom on suunniteltu valokuvaajia ajatelleen, jonka ansiosta ohjelmassa onnistuu kuvien arkistointi, järjestely ja kuvankäsittely nopeasti ja yksinkertaisesti. Video on tarkoitettu erityisesti aloittelijoille, mutta mukana on myös pieniä vinkkejä, jotka sopivat edistyneemmille käyttäjille. Videolla käymme läpi valokuvien tuomisen Lightroomiin, library-moduulin perusteet, valokuvien tähdittämisen, histogrammin käyttöä, kuvankäsittelyä ja lopuksi vielä valokuvien tallentamista. Tarkempi sisällysluettelo löytyy YouTubesta.

Mistä Lightroomin voi hankkia?

Adobe tarjoaa valokuvauspainotteista Creative Cloud -tilausta kuukausimaksulla. Pakettiin kuuluu Lightroom Classic CC, uusi Lightroom CC, Photoshop CC ja 20 gigatavua pilvitallennustilaa . Tällä hetkellä kyseinen paketti maksaa 12,39€/kk.

Lightroom CC:n voi helpoiten ostaa täältä: www.adobe.com

mm
Kamerakoulu.fi

Etsimme artikkeleita, tutoriaaleja, DIY -projekteja ja muuta esiteltävää blogiin, ota yhteyttä toimitus@kamerakoulu.fi, jos sinulla on jotain tarjota.