Näin otat parempia kuvia puhelimella

Kahdeksan käytännöllistä vinkkiä puhelimella kuvaamiseen

Puhelinkuvaus on loistava tapa kehittää omaa luovuuttaan ja harjoitella sommittelua. Etsiminen, tutkiminen ja tarkkailu on oleellisia osia valokuvauksen harjoittelua

puhelinkuvaus, kännykkäkuvaus

Vinkit puhelimella kuvaamiseen

Valokuvauksessa pääsee yllättävän pitkälle pelkällä puhelimella. Nykypäivänä puhelimien kamerat ovat niin laadukkaita, ettei valokuvausharrastus jää laitteista kiinni.

Parempien maisemakuvien ottaminen puhelimella – sommittelun tärkeys

Paras kamera on se, joka on mukana. Parhaimmillaan puhelin voi opettaa löytämään kuvia ja kannustaa havainnoimaan ympäristöä tarkemmin.

selfie, valokuvaus, puhelin

Näin otat hyvän selfien

“Valokuvaajana luonnollisesti tottuu ottamaan lähinnä muista ihmisistä kuvia, eikä itsestä jää aina välttämättä ikuistettavaa. Osittain senkin takia olen oppinut ottamaan selfieitä kaiken sen kuvaamisen lomassa mihin keskityn.”

Puhelimen kameran tärkeimmät ominaisuudet

Puhelimien kamerat mahdollistavat tarkkoja valokuvia, eri polttovälejä ja ominaisuuksia, mitkä ovat olleet aikaisemmin tuttuja järjestelmäkameroista. 

Mitä eroa on puhelimen ja järjestelmäkameran kuvilla?

Paperilla puhelinkameroiden ominaisuuksia voisi jopa verrata järjestelmäkameroiden ominaisuuksiin ja osa puhelimista voi jopa päihittää vanhoja digikameroita.

puhelin, kamera, älypuhelin

Missä puhelimessa on paras kamera?

Marques Brownlee (MKBHD), eli yksi maailman tunnetuimmista teknologia-alan YouTube -tähdistä otti hiljattain tehtäväkseen mahdollisimman objektiivisesti selvittää missä puhelimessa on paras kamera.

Jatka opiskelua

Tilaa kuukausittainen valokuvausvinkki suoraan sähköpostiin 📸

Tärkeimmät lisävarusteet puhelimella kuvaamiseen

vlogi, vlogaaminen

Tärkeimmät varusteet vlogien tekemiseen

Vlogien tekeminen kannattaa aloittaa sillä kalustolla mitä sinulla jo on. Hyvä vlogi ei ole laitteista kiinni. Vlogien kuvaamiseen soveltuu hyvin mikä tahansa moderni älypuhelin.