The Kuvauspäivä – avain stressittömään somepostauksiin

Pienyrittäjä – koetko yrityksiesi sometilien kanssa stressiä? Tuntuuko susta siltä, että oot koko ajan vähän jäljessä postaamisesta? Kuvaatko pitkin päivää tai viikkoa – sekä sillon kun somepostaukset pitäisi olla jo menossa? Ehkä sullekin on käynyt niin, että kuvien puutteen takia et ole säännöllisesti pystynyt somepostaamaan.

Kuinka helpottavaa olisikaan, jos saisit vihdoin suunnitelmallisemman otteen someen ja voisit postata oikeasti säännöllisesti ilman stressiä ja viime hetken paniikkia! 😅😍 

Somepankin rakentaminen

Sun varmin keino päästä siihen on luoda somekuvapankki, jossa on aina saatavilla laadukkaita ja yhtenäisiä kuvia. Somekuvapankin luominen oman kuvaustyylin mukaisesti on mahdollista pienyrittäjällekin.

Me tiedetään, että nollasta on vaikea lähteä rakentamaan ja sitä varten me ollaan kehitetty konsepti nimeltä The Kuvauspäivä.

Lue myös: Mikä on somekuvapankki ja mikä kuvakoko tulee valita?

Yksi työpäivä kuukaudessa kuvaamiselle

The Kuvauspäivällä me tarkoitetaan sitä, että joka kuukausi varataan yksi työpäivä pelkästään seuraavan kuukauden somekuvien ottamista varten. Silloin siis ei tehdä asiakastöitä, ei vastailla sähköpostiin ja puhelinkin laitetaan älä häiritse tilaan.

Kuinka paljon aikaa kuvapankin tekeminen vaatii?

Moni yrittäjä voi kokea tämän ajatuksen mahdottomana – ei mitenkään voi varata kokonaista työpäivää sometekemiseen! Me suositellaan, että kuvauspäivään varataan 4-6 tuntia, jotta pääset kuvaamisen fiilikseen.

Jos tämä tuntuu mahdottomalta, irrota ainakin yksi tunti somekuvien ottamiseen. Vaikka kuinka kiireinen olisi, jokainen löytää tunnin viikossa kuvien ottamiseen ja varsinkin sen jälkeen, kun olet huomannut paljon säästät menetelmällä aikaa.

Kuvittele tilanne: Yrityksesi koko kuukauden somekuvat olisi suunniteltu ja kuvattu yhden päivän aikana. Mihin kaikkeen vapautuisikaan aikaa ja energiaa? Kaiken tämän lisäksi kuvauspäivä auttaa sua saamaan sen kiireettömän flow tilan kuvatessasi. Ja aivan kuin itsestään, kuviin tulee yhtenäinen ilme. Sen avulla rakennat itsellesi yhtenäisen somefeedin sekä ylläpidät omaa kuvaustyyliäsi.

Kuvauspäivän avulla rakennat omaa kuvapankkiasi, ja olet jatkossa aina askeleen edellä, etkä enää ota päivän postauskuvia kiireen ja sähläyksen saattelemana.

Lue myös: Näin somefeedistä saa mahdollisimman kiinnostavan

Näin toteutat kuvauspäivän

Jotta kuvauspäivään varattu aika tulisi käytettyä hyvin, päivää kannattaa suunnitella etukäteen.

1. Suunnittele kuvauspäivä

Ihan ensimmäisenä merkitse The Kuvauspäivä kalenteriin: varaa kuvaamista varten keskeytyksetöntä aikaa yhdestä kuuteen tuntiin. Päätä kuinka monta kuvaa tarvitset. Mikä on tavoitteesi postaus tahdille? Montako postausta viikossa tai kuukaudessa?

Jos sinulla on vanhoja kuvia, voit hyödyntää myös niitä tulevissa postauksissasi. Näin ollen saatat huomata, ettet tarvitse kuukauden ajalle lainkaan niin paljon uusia kuvia, kuin mitä olit ajatellut. 

2. Valmistaudu kuvaamiseen

Mieti seuraavaksi kuva-aiheet. Aloita tulevan kuukauden ajankohtaisista aiheista ja listaa juhlapyhät, lanseeraukset ja muut, joita varten tarvitaan kuvia.

Tämän jälkeen täydennä kuvalista 2-3 eri kuvakategorialla. Onko sinulla tarve kuvituskuville, kuville työvälineistä tai ehkä itsestäsi?

Miten somekuvauksiin kannattaa valmistautua?

Valmistaudu kuvauspäivään keräämällä valmiiksi rekvisiittaa, mitä voit käyttää kuvissa. Mieti, mihin aikaan päivästä kuvaat, millaisen valon tarvitset haluamaasi tunnelmaan ja valitse kuvauspaikka sen mukaan.

Ennen kuvauspäivää kannattaa katsoa kalusto kuntoon, eli muista ladata kameran akku ja tyhjentää muistikortti. Tällä tavoin kuvaamisen flow ja inspiraatio eivät pääse katoamaan kuvauspäivän aikana tekniseen säätämiseen.

Lopuksi vielä tärkeä kohta: pyydä kuvauspäivään mukaan livenä tai etänä oleva tsemppiystävä, joka voi kannustaa sua eteenpäin, jos jossain välissä tulee turhautuminen.

3. Kuvaa!

Aloita kuvauspäivä miettimällä tunnelmaa ja tunnetta, jonka haluat välittää kuvillasi. Laita hyvää musiikkia soimaan, laita tietokone kiinni ja puhelin äänettömälle, jotta pääset tunnelmaan. Kerää valitsemasi rekvisiitat valmiiksi. 

Kuvauspäivän taika on siinä, että päästät itsesi irti muusta tehtävälistastasi ja annat kuvaamisen viedä mukanaan.

Ota sekä vaaka- että pystykuvia. Ota jokaisesta kohteesta sekä laajoja että yksityiskohtakuvia, sekä kuvia siitä väliltä. Tavoitteena on ottaa paljon kuvia – toteuta siis kaikki mieleen tulevat ideat. Katso kuvia silloin tällöin läpi ja tarkista, onko niissä hakemaasi tunnelmaa.  

Kuvauksen lopuksi siirrä kuvat heti koneelle ja valitse tarvitsemasi määrä kuvia. Tämä tehdään heti kuvausten loputtua, kun sulla on vielä flow päällä. Siirrä valitut kuvat kuvankäsittelykansioon odottamaan viimeistelyä.

Kuvauspäivän pitäminen vaatii harjoittelua siinä muukin asiat. Aluksi voi tuntua vaikealta keksiä tarpeeksi kuvausaiheita tai kuvista tuntuu tulevan keskenään liian samankaltaisia. Tämä kuitenkin helpottaa ajan myötä, ja jatkossa voit kirjoittaa mieleen tulevia kuvaideoita ylös, jolloin kuvauspäiväkin sujuu jouhevammin. 

✨Oletko valmis aloittamaan The Kuvauspäivän suunnittelun? Lataa meidän ilmainen The Kuvauspäivän muistilista ja aloita sun somekuvapankin rakentaminen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *