Kodak Gold 200 -värinegafilmi – edullinen yleisfilmi

Kas, joskus halvalla saa hyvää! Tällä kertaa kokeilussa oli kuluttajamarkkinoille suunnattu Kodak Gold 200 -kinofilmi, joka oli suoraan sanottuna erittäin positiivinen yllätys. Tämähän on sellainen perinteinen 90-luvun lomamatkafilmi, jollaiselle itse kunkin Mallorcan matkakuvat on tyypillisesti otettu. Sen, ja hintalapun perusteella odotin jotain huomattavasti ankeampaa, mutta vähänpä tiesin. Kodak Gold 200 osoittautuikin tosi nätiksi ja teräväksi filmiksi.

Edullinen yleisfilmi

Kodak Gold 200 maksaa siinä kuuden ja seitsemän euron tienoilla. Kodakin ammattilaisfilmit, kuten Ektar ja Portra kustantavat tyypillisesti noin kympin. Hintaero on siis aikamoinen.

Kuvanlaadussa tätä ei kyllä omasta mielestäni näe sitten mitenkään. Tietenkin kaikki filmit ovat väripaletiltaan ja olemukseltaan erilaisia, mutta laadullisesti ero ei ole välttämättä niin hurja kuin hintaero.

Kodak Goldin tunnelma

Kodak Goldin värit ovat voimakkaat ja vivahteikkaat. Yleensä kuvaan mieluiten mustavalkokuvia, joka on jo ihan ajatusprosessina täysin eri prosessi kuin värikuvaaminen.

Nyt kun oli värifilmiä kamerassa, päätin tarkoituksella etsiä kirkkaita värejä ja odotella aurinkoisia kelejä. Kuvauskalustonani toimi vanha kunnon Olympus OM-1 ja 50 mm f1.8 objektiivi. Se tosin oli pienoinen tyylirikko, sillä vaikka tällä filmillä saakin erittäin ammattimaisen näköisiä kuvia aikaiseksi järjestelmäkameralla, olisi tyylipuhdas kamera joku muovinen pokkari 90-luvulta. Sitten ei muuta kuin Korkeasaareen ottamaan sorsista kuvia!

Kirkkaat ja tarkat värit

Innostukseni värikuviin hieman elpyi lopputulokset nähdessäni. Värit toistuivat erittäin kirkkaina ja tarkkoina. Olen aikaisemmin kuvannut jonkin verran Portraa ja Ekratia, joissa on kummassakin hieman omaleimaisempi väripaletti. Joku voisi kuvailla Goldin väripalettia jopa vähän tylsäksi, sillä se on melko realistinen ja tarkka. Siinä ei siis ole sellaista Ektarille tyypillistä hempeää pastellisävyisyyttä, vaan se toistaa värit konemaisen realistisesti. Se lienee sitten makuasia, pitääkö siitä vai ei. Itse ainakin yllätyin positiivisesti.

Kodak Goldin rakeisuus

Rakeisuutta filmistä löytyy jonkin verran. Se ei ole niin rakeeton kuin vaikka Ektar, mutta melkein. Jos en paremmin tietäisi, voisin erehtyä luulemaan jopa digikuvaksi. Mutta olenkin hieman näkövammainen.

Kodak Gold filmiä voi ostaa täältä: Kodak Gold 200

Kodak Gold 200 esimerkkikuvia

[eltd_separator class_name=”” type=”normal” position=”center” color=”” border_style=”” width=”” thickness=”” top_margin=”” bottom_margin=””]

Filmimaratoni

Minulla on tällä hetkellä käynnissä filmimaratoni, jossa haasteena on kuvata ja testata yhteensä 45 erilaista kino- ja 120-filmiä. Nämä artikkelit tulevat muodostamaan suuren tietopankin, joka helpottaa sopivan filmin löytämisessä. Kaikki aikaisemmat arvostelut löytyvät kätevästi täältä: Filmimaratoni

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *